11 Ağustos 2016 Perşembe

Danganronpa 3; The End of Kibougamine Gakuen - Zetsubou-hen | 5. Bölüm Yorumu/Özeti

Herkese merhaba!
Bu yazıyı elimden geldiğince kısa tutmaya çalışacağım için Tumblr meme'lerinden uzak duracağım, başımı ağrıtmaya başladı zaten Tumblr.

Pekala başlayalım!

İlk kısımda Yukizome, Reserve Course'da yaşadıklarını kısaca anlatıyor. Sonuç olarak 6 ayın sonunda eski öğrencilerine geri dönüyor. 

Komaeda uzaklaştırıldıktan sonra hiçbir şekilde dönmemiş, kısaca büyük bir ihtimalle Komaeda'yı artık pek göremeyeceğiz.
Üzgünüm fangirller!


Yukarıda bahsettiğim sahneden sonra Kirigiri, Asahina, Celes ve Ishimaru'nun belgelerini/evraklarını görüyoruz. Yaşasın! Herkesin yakından bildiği birinci oyun karakterleri geliyor!

Neyse, sonra Yukizome sınıfa geri dönüyor ve konfeti falan patlatıyorlar. Bayağı sıcak bir karşılama! Hepsini Nanami planmış tabii ki, ne kadar sevgi dolu!

Buradaki en büyük bomba tartışmasız Hiyoko, şok oldum çünkü görünce.. 6 ayda resmen yetişkin olmuş boyu uzamış falan. Ama kişiliğinde 1 gram değişme yok, hala Tsumiki'ye eziyet etme peşinde.


Ah, bir dakika Ryouta'yı unuttuk!
Bu bölümde bol bol(?) o da var. Şişman olanın taklitçi olduğunu hepimiz biliyorduk, Mirai-hen'deki gerçek haliydi. Bu bölümde de gerçek halini görebildik.
Anime çizebilmek için kendini feda ediyormuş zavallıcık, hatta bir ara güçsüz düşüp bayılıyor. Taklitçi Tsumiki'yi bulup (Çünkü Ultimate Hemşire/SHSL Sağlık Görevlisi) getiriyor ve tedavi etmesini sağlıyor. Sonrasında tuhaf olaylar gerçekleşiyor tabii ki. Her zamanki Tsumiki işte!
(#SaveRyouta2016)

Önemli kısımlara gelelim, bu bölüm sonunda başımızın belası Enoshima Junko geri dönüyor. Mukuro ile beraber, deftere çizilen Monokuma görüyoruz falan. 
Bu arada Despair Sisters türkçe altyazıda Keder Kız Kardeşler olmuş, hangi fansub'ın çevirisi hiç hatırlamıyorum ancak.. Neden? Hani bu oyun/animede belirli olan iki şey var, umut ve umutsuzluk.
Ana şey bu yani, nasıl oluyor da böyle bir şey gözden kaçıyor anlayamıyorum...

Neyse, ben ingilizce altyazılı izlediğimden problem yok. Gözüme batan çok çok az şey oluyor.


Junko gelir de Makoto olmaz mı!
Onu da görüyoruz ama kısa bir süreliğine, sayesinde Komaeda'yı pek özleyeceğimi sanmıyorum. Gerçi hikayeye ne kadar etkisi olacak o belli değil. (Seslendirme sanatçıları aynı, Makoto ve Komaeda'nın.)

Son olarak -SONUNDA- Hinata'yı görüyoruz. Bu sahne yüzünden sonraki bölüm için beklentilerim fazlasıyla yüksek. Umarım boşa çıkmaz beklentilerim.

Bu yazı fazlasıyla gecikti, özür dilerim.
Ancak bir türlü yazamadım.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder